Изгорели газове са задушили момчето в колата в село Друмево (ПОДРОБНОСТИ)

Новини
12:47 - 23 Февруари 2023
2541
Изгорели газове са задушили момчето в колата в село Друмево (ПОДРОБНОСТИ)

Задушаване, причинено от изгорели газове на автомобила, е основната версия за смъртта на 19-годишно момче, открито в автомобил тази сутрин в шуменското село Друмево. Както Lupa.bg писа, той е бил в колата заедно с 14-годишно момиче, което е настанено в болница в критично състояние.

Най-вероятно навлизането газове е настъпило заради техническа неизправност на превозното средство - кабриолет "Фолксваген Голф 3".

Малко след 7 часа тази сутрин в дежурната част на МВР- Шумен е приет сигнал от жител в село Друмево, който съобщил, че в центъра на населеното място има лек автомобил, който дълго време стои на едно място с работещ двигател. Вътре били момче и момиче - местни жители на 19 и 14 години, които не били контактни.

Очевидците успели да отключат автомобила. В това време към мястото на произшествието са насочени екипи на спешна помощ. Медиците установили, че 19-годишният е починал, а 14-годишната е в безсъзнание.

Причината за смъртта на 19-годишния ще стане ясна след аутопсия. Извършен е оглед, случаят е докладван на прокурор в РП- Шумен. Разпитани са свидетели. Назначени са експертизи и по случая е образувано досъдебно производство.