Измъчена победа на Бразилия на Копа Америка

Селесао спечели с гол в 13-та минута на добавеното време срещу Колумбия

Спорт
11:05 - 24 Юни 2021
1724
Измъчена победа на Бразилия на Копа Америка

Бразилия победи Колумбия с 2:1 в драматичен мач от Копа Америка. Срещата ще се запомни с уникалния гол, който Луис Диас отбеляза във вратата на „селесао“ в 10-ата минута. Той се разписа с красив ножичен удар след центриране отдясно.

Домакините на първенството успяха да обърнат мача с две попадения в заключителните 15 минути. Първо Роберто Фирмино в 78-ата, а след това и Каземиро в 10-ата минута на продължението, успяха да донесат трите точки на Бразилия. При голът на Фирмино колумбийците имаха сериозни претенции за това, че реферът Нестор Питана е повлиял активно на събитията, след като топката се удари в него и по този начин промени хода на атаката на Бразилия.

Голът на колумбийците бе първото по-интересно нещо в срещата. Куадрадо направи прецизно центриране и Диас показа класа, отбелязвайки красивото попадение.

В 28-ата минута футболистите на Колубмия имаха претенции за дузпа заради нарушение в наказателното поле, но реферът даде знак играта да продължи.

Въпреки по-сериозното преимущество във владението на топката „кареоките“ така и не успяха да изравнят резултата до почивката.

Натискът на Бразилия продължи и през втората част. В 55-ата минута Неймар имаше добра възможност, стреля, но Оспина спаси.

Само малко след това Неймар отново имаше добър шанс да отбележи, но топката мина покрай гредата.

В 66-ата минута гредата спаси Комубмия. Неймар получи в наказателното поле, стреля от малък ъгъл, но рамката на вратата не позволи на топката да влезе в мрежата.

В 78-ата минута Роберто Фирмино изравни след удар с глава. Интересното в ситуацията бе, че в главно действащо лице се превърна реферът Нестор Питана. Неймар опита да даде пас през центъра, топката се удари в Питана, върна се към Пакела, който пусна към Ренан Лоди и последва центрирането към Фирмино.

В края на срещата реферът назначи 10 минути добавено време.

Именно в последната минута от добавеното време Бразилия стигна до победата. Неймар центрира от ъглов удар и Казимиро с глава вкара втория гол в мача.

Интересното е, че мачът продължи 13 минути след добавеното време.