Измамници жилят яко звездите

Милена Славова и Орхан Мурад са сред жертвите

През ключалката
22:45 - 27 Февруари 2021
8912
Измамници жилят яко звездите

И те са хора, и те стават жертва на измами. Говорим за родните звезди. Ето хронология на някои престъпления, публикувана от столичен ежедневник.

Едни от най-популярните артисти у нас в сферата на музиката и модата се превърнаха в жертви на нагли парични измами - последната от които е певицата Милена Славова.

В продължение на 2 г. онлайн измамници са точили суми от картата й, а общата стойност за загубата към февруари 2021 г. е 700 евро.

Ако върнем лентата назад, то неминуемо ще си припомним за колегата й Орхан Мурад. Изпълнителят бе разкрил, че многократно е бил лъган от кръчмари, които не са изплащали уговорения хонорар. Моделката Джулиана Гани пък окончателно разби приятелството си с носителя на титлата „Мистър София“ - Ричард Величков, а причината е отново пари.

Преди две години Милена се регистрира в неособено популярен сайт. При регистрацията си певицата въвежда лични данни, както и информация за картите – за да плаща автоматично при направата на поръчка от платформата.

Очевидно обаче с регистрацията тя активира месечен абонамент, същият не е обвързан с известия. Така в продължение на две години всеки месец от картата й се дърпат 29 евро. „Става дума за разплащателна сметка, затова и не съм се усетила. Случило се е, без да разбера.

Свързах се с банката, оттам получих отговор, че 24 месеца е голям период от време и има разпоредби, заради които парите ми няма да бъдат възстановени. Това нещо става без мое съгласие, без мое уведомление. Влязох в сериозни разправии, свързах се с адвокат. Има шанс да получа парите си обратно. По прости сметки това са 700 евро. Не са много пари, но не са и малко“, коментира певицата.

В същата година, когато зложелатели погват Милена, измамен се оказва и Орхан Мурад.

Таткото на младата певица Сузанита получава отказ от кръчмар

който по-рано поел ангажимент да му плати. Бил прецакан в Монтана, но съмнителна врътка с негово участие била забелязана и в Сандански.

Първата измама била представена като отпаднало заради самия изпълнител, участие. Ден преди да излезе на сцената, Мурад получил обаждане, с което управителят на заведението отменил гостуването му.

Това добре – но същото място вече било резервирано от-до, а от входа и капарото музикалната звезда не усетил нищо. Всъщност той дори не получил своето предплащане. „И какво практикуват, хвърлят вината върху такива като мене, отказват участието – няма да идвате, няма да правим нищо, а иначе хората са си резервирали и отиват.

Той нищо не им казва на входа, разбира се, те сядат, поръчват, започват да пият и в един момент изпълнителя го няма. Какво става? Къде е? И управителите казват „Ами де да знам какво става, той е несериозен, той е такъв, той е онакъв, ей го на – не дойде“. Половината хонорар трябва да се изплати, но този път не взех пари. И аз веднага се усъмних“, казва Орхан.

И тогава той се изказа остро за кръчмите с порочна практика, споделяйки, че много пъти е получавал запитвания – къде е и защо закъснява при наличието на рекламен плакат.

Враждата между бившите брадъри Ричард Величков и Джулиана Гани

далеч не е отскоро. Двамата започват да разменят обиди още през 2019 г. „По повод нападките от Джулката за моята добавка искам да ви кажа, че тя започна да го прави това, защото не я наех за реклама.

Не съм платил, понеже съм чувал, че на нея й плащат за други неща, а аз други неща от нея ни най-малко не искам“, споделя тогава фитнес инструкторът.

От думите му става ясно, че Гани е трябвало да получи определен хонорар за реклама или общ рекламен обект – но това така и не се е случило. Впоследствие двамата започват да сипят обвинения един срещу друг, както и критики за начина, по който работят с клиенти. Гани също рекламира фитнес продукти, прави го съвместно любимия си – Илиян Найденов.

Диона отрече да е събирала такси от мераклии за актьори.

Неотдавна десетки потребители се оплакаха от измама със скалъпен кастинг за сериала „Истински рими“ в Инстаграм. В списъка с главни роли бяха обявени имената на актьорите от „София ден и нощ“ - Калина Кузманова и Крис Ненков, както и певицата Диона.

Те алармираха, че проектът има за цел неправомерно да събере такси, които по никакъв начин не гарантират участието им. Пред „Телеграф“ Диона отрече да събира пари. „Аз съм извикана там като Диона, за което ми е обещан хонорар. Аз не получавам парите от кастингите. Ако на хората им звучи съмнително, съветът ми към тях е просто да не участват.

Защото е повече от ясно, че няма как всеки записал се да получи главна роля. Ще има много недоволни, но не желая това, че просто съм част от каста, да се приема като че все едно съм част от екипа – не е така“, коментира тя.

Забъркаха в лъжа звездите на Пайнер.

В края на миналата година се разигра нагла измама, а в неин обект се превърнаха звездите на музикална компания “Пайнер” - Галена, Емилия и Преслава. Техни лайв видеа, публикувани в официалните им фейсбук страници, бяха използвани от измамници за създаване на съдържание на фалшиви профили с имената и снимките на изпълнителките с цел кражба на средства от потребителите в социалните мрежи.

Това провокира действия от страна на артистите и компанията – а акцент бе именно, че в дългогодишната си история телевизия “Планета” никога не е събирала лични данни от зрителите и феновете си, както и финансови средства.