Изненада: Марешки изпревари Сидеров и Симеонов 

"Обединени патриоти" биха събрали заедно 4,8% електорална подкрепа

Актуални новини
12:50 - 22 Март 2019
2094
Изненада: Марешки изпревари Сидеров и Симеонов 

Изненадващи социологически данни от проучване на агенция "Тренд" пратиха партията на Веселин Марешки "Воля" и пред "Атака" на Волен Сидеров, и пред НФСБ на Валери Симеонов.

Оказва се, че подкрепата към формацията на бизнесмена е сред 1,8% от анкетираните, докато на националистите от посочените две партии доверие имат съответно едва 1,3% и 1%.

Само ВМРО би мобилизирала по-сериозен брой гласове и 2,5% биха гласували за него, ако изборите бяха днес. Общо "Обединени патриоти" биха спечелили вота на 4,8 на сто от имащите право на глас. Това означава, че те няма да изпратят свой представител в Европарламента.

Междувременно от социологическото проучване става ясно и че ГЕРБ продължава да се движи пред БСП, а третата политическа сила с малко под 7% подкрепа е ДПС. "Демократична България" би получила 2% от гласовете, а близо 4 на сто от анкетираните са посочили, че няма да гласуват за никого. Проучването на "Тренд" е било направено преди избухването на скандала с апартамента на Цветанов, уточниха от агенцията.

Колаж: Канал3