Изненада: НДСВ възкръсва с АБВ

Залязлата царска партия се коалира с формацията на Румен Петков

Топ
13:31 - 30 Август 2019
11632
Изненада: НДСВ възкръсва с АБВ

Позалязлата царска партия НДСВ се съживи изненадващо. Оказва се, че макар да бе пред закриване, жълтите отново искат да се появят на политическата сцена. Този път не с БСП, а с конкурентите им вляво - АБВ. Двете формации подписаха коалиционно споразумение за общо явяване на изборите в община Раковски. Там те заедно подкрепят кандидата за кмет Костадин Иванов. Новината дойде от Владимир Маринов - заместник-председател на формацията на Румен Петков и областен координатор на партията в Пловдив и Мария Джатова, председател на партията в Раковски. 

Коалицията излъчи още кандидати за кметове на населени места в община Раковски. За кмет на село Чалъкови е издигната кандидатурата на Запрян Христев, заемал поста три мандата. За село Стряма е издигнат настоящият кмет Васил Черпелийски. "Костадин Иванов бе доскорошен кмет на с. Шишманци, който не тръгна срещу принципите си и интересите на населено място и жителите му и си подаде оставката преди година", каза Владимир Маринов. Той добави: "Считам за чест тези хора да се присъединят към нашият екип, защото преди всичко, това са принципни и достойни хора, с ясна гражданска позиция и обществена отговорност. Ние считаме, че Костадин Иванов е точният човек, който може да промени община Раковски и от едно феодално владение да го превърне в наистина добро място за живеене. Следваме позицията на ПП АБВ и се радваме, че колегите ни от НДСВ напълно я споделят, а тя е да прекратим срастването на държава, община и партия, защото този модел е вреден за обществото, заяви още Маринов.

Костадин Иванов посочи няколко основни принципа, които ще залегнат в работата му ако бъде избран за кмет. На първо място според него бюджетът на общината трябва да е пропорционално разпределен за всички населени места, като се набляга на делегирани бюджети. Прозрачност при обществените поръчки и равномерно разпределяне на средства за инфраструктура, образование, култура, спорт и социални дейности.