Изненада: Писателката Теодора Димова в партията на Цветанов?

Култура
13:52 - 27 Януари 2021
7240
Изненада: Писателката Теодора Димова в партията на Цветанов?

Известната писателка Теодора Димова, която е дъщеря на автора на знаменития "Тютюн" Димитър Димов, вече е част от партията на Цветан Цветанов. Озадачаващата новина изскочи преди дни, по време на импровизирания протест, който Цветанов и група негови сподвижници направиха в София в защита на руския опозиционер Алексей Навални, арестуван след завръщането си в Москва.

На митинга в защита на Навални се събраха и доста привържаници на "Да, България". В съобщение до медиите, изпратено от "Републиканци за България", обаче изрично е посочено името на Теодора Димова като представител на тяхната партия. Малка е вероятността да става дума за съвпадение на имената.

Преди няколко месеца член на партията на Цветанов изненадващо стана Горан Благоев. Журналистът-ерудит е известен с познанията си по религиозните въпроси. В творчеството на Теодора Димова също силно е застъпена християнската религия. Писателката е сред най-четените в последните години, а романите й "Майките", "Поразените" и "Влакът за Емаус" се окичиха с най-авторитетните литературни отличия. Това прави още по-озадачаващо присъствието й в "Републиканци за България" при очевидно нечетящия любител на апартаменти с частен асансьор Цветанов.

Представители на "Републиканци за България" по време на протеста в защита на Навални