Изненада: Удинезе вече е трети в Италия

Фриуланите направиха обрат срещу Верона

Спорт
11:13 - 04 Октомври 2022
1503
Изненада: Удинезе вече е трети в Италия

Приятната изненада на сезона в Серия А Удинезе постигна нова победа и отново след обрат, която му позволи да се изкачи на трета позиция в италианското първенство. В последен мач от 8-ия кръг Удинезе постигна успех с 2:1 над Верона и остави домакините в зоната на изпадащите.

Победата дойде благодарение на гола на словенския защитник Яка Бийол в 3-ата минута на добавеното време, а Верона водеше с 1:0 до почивката. Но радостта за гостите се увеличава и от шестата им поредна победа, с която имат вече 19 точки и изостават само на 1 от лидерите Наполи и Аталанта.

Бийол вкара победния гол с глава след центриране на Лазар Самарджич, точно когато и двата отбора сякаш бяха доволни на равенството. Иначе Верона откри резултата в 23-ата минута благодарение на мощно воле на 20-годишния шотландски ляв бек Джош Дойг, който дойде това лято от Хибърниън. 

През второто полувреме на терена се появи снажния нападател Бето, обикновено титуляр за Фриуланите, и се възползва от хитър пас на Жерард Делофеу, изравнявайки резултата. За испанския полузащитник това е шеста асистенция от началото на сезона, а за Бето попадението е под номер 5 в осем мача.