Изненада в Lupa.bg: Обрат! Копейкин може да вземе и 15%

Актуални новини
19:23 - 02 Октомври 2022
4819
Изненада в Lupa.bg: Обрат! Копейкин може да вземе и 15%

"Възраждане" се очертават официално четвърта политическа сила на изборите днес с около 10,3% от гласовете, след ГЕРБ, "Продължаваме промяната" и ДПС - това сочат екзит половете на всички социологически агенции до този момент. Социолог, който работи на терен, обаче предупреди, че е възможен обрат и късно вечерта да се окаже, че партията на Костадин Костадинов, по-известен като Костя Копейкин, на практика има над 14% и дори 15%.

"Екзит пола на практика е паралелно социологическо проучване. Ние анкетираме хора за кого са гласували пред част от изборните секции. Прави ми впечатление обаче, че не всички дават коректни данни и укриват, че са гласували за "Възраждане" неизвестно по каква причина. Освен това, екзит полове не правим в най-малките населени места в страната, а там партията се представя по-добре. Така че късно вечерта, когато излязат първите реални данни, може да се окаже, че те имат около 14-15%, а не 10%, предупреди пред Lupa.bg социолога, който не пожела да го представим официално с името му.

Подобен случай вече имало на предишните избори, когато през целия ден ГЕРБ-СДС излизаше победител, а накрая се оказа, че "Продължаваме промяната" печели.