ИЗНЕНАДА: Венци Стефанов мисли за оттегляне от футбола

Актуални новини
12:41 - 16 Август 2024
1348
ИЗНЕНАДА: Венци Стефанов мисли за оттегляне от футбола

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов изрази любопитно мнение относно Левски, ЦСКА и Лудогорец, както и очакванията към тях през новия сезон. Освен това каза дали обмисля и оттегляне от футбола след дълги години в него.

"Замислям се. Здраве да има. Вече съм на 74 години, а кажи речи половината от тях съм във футбола – близо 30 години", заяви той пред "Тема спорт".

Относно представянето на Лудогорец и има ли шанс да бъдат изпреварени: "Ако Кирил Домусчиев беше треньор, щеше да ги нареди по-добре оня ден. Чичо Гошo тотално обърка нещата. Такъв шамар отдавна не е удрян на български отбор, и то от Азербайджан. Аз разбирам да беше Нидерландия, Германия, Испания, да кажем – хайде, случва се. Ама Азербайджан!? Едно време ги биехме на куц крак. Хайде де, и аз не знам как стана тази работа. Ако Лудогорец намерят друг треньор като Чичо Гошо, Левски може и да ги изпревари".

Стефанов похвали и Станислав Генчев, както и феновете, които са помагали на "сините". Левски върви добре. От новите треньори техният – Станислав Генчев, най-много ми харесва. Да. Вижда се, че е интелигентно момче. Дай Боже, да успее да се развие и да стане добър треньор. Защото ние нямаме изявени треньори в момента. Видяхте, че от тези от САЩ’94 нито един не излезе. Сега идва нова вълна, нова надежда. Да видим. Друг като Чичо Пенчо трудно ще се намери. Пената беше корифей в професията.

Като гледам, добре вървят, браво! Публиката страшно много им помагаше и финансово, и всичко, но когато започнат феновете да се бъркат в професионалната работа, когато започват те да решават какво и как да стане, нещата се объркват. Трябва един да кара влака. Един да носи отговорност, а те машинистите май са много при тях".

За предстоящия мач на Славия с ЦСКА: "Ако играят повече от младите, ще бием. Ако играем пак „Ганкиното“ – трудно. Интелигентни момчета са. Ако имат повече свобода, мисля, че ще направят нещо добро. И Орманджиев и Фичо са умни момчета с бъдеще. За Стипич не мога да кажа нищо, не го познавам, не го знам що за треньор е. Тепърва трябва да се доказва".