Изненада за Гришо: Научи името на новия си съперник , никога не са играли заедно

Турнирът ще се проведе в ротердам следващата седмица

Новини
13:11 - 10 Февруари 2024
3770
Изненада за Гришо: Научи името на новия си съперник, никога не са играли заедно

Най-успешният български тенисист в историята Григор Димитров научи името на първия си съперник на АТР 500 турнира в зала в Ротердам през следващата седмица, предава БНР.

Това е италианецът Лоренцо Сонего, който е 46-и в световната ранглиста сега. Димитров е поставен под номер 6 в схемата, т.е. няма да срещне друг поставен в първите два кръга на състезанието в зала „Ахой“.

До момента Григор и 28-годишният Сонего не са се срещали.

При успех първата ни ракета ще очаква на осминафиналите в Нидерландия победителя от мача между унгареца Фабиан Марожан и тенисист от квалификациите. Евентуален следващ съперник на Димитров би бил третия поставен Холгер Руне. 32-годишният хасковлия е в долната част на схемата, където е и вторият Андрей Рубльов.

Гришо ще участва за десети път в Ротердам, където дебютира през 2009 година като тийнейджър с гръмка победа над Томаш Бердих и трисетов мач с водача в световната ранглиста Рафаел Надал.

Най-доброто класиране на българина в турнира беше през 2018 година, когато отстъпи на финала на Роджър Федерер. Миналата година Димитров стигна до полуфиналите в „Ахой“.

 

Григор Димитров стигна полуфиналите в Марсилия
Водач в схемата на турнира е шампионът от Откритото първенство на Австралия и бивш победител от Ротердам Яник Синер.  В първия кръг четвъртият в света италианец ще се изправи срещу представителя на домакините Ботик ван де Зандсхулп.