Изненадваща загуба за Монако, Марсилия с труден успех

ПСЖ отново включи на висока предавка

Спорт
11:44 - 01 Септември 2022
2085
Изненадваща загуба за Монако, Марсилия с труден успех

Монако записа изненадваща загуба с 2:4 като домакин на Троа в среща от 5-и кръг на Лига 1. Така футболистите от Княжеството заличиха доброто си представяне при равенството 1:1 в Париж срещу ПСЖ.

Двубоят започна отлично за Монако и още в 10-ата минута Гийермо Марипан откри резултата. В 22-ата минута обаче чилиецът направи дузпа, която Флориан Тардьо реализира.

В 44-ата минута Марипан получи втори жълт картон и беше изгонен от игра, а секунди по-късно Уилсън Одоберт даде аванс на Троа.
Три минути след почивката гостите стигнаха до трети гол чрез Мама Балде. В 63-ата минута Монако се върна в мача след точен удар на Юсуф Фофана. В 78-ата минута Салмие оформи крайното 4:2.

Марсилия постигна минимален успех с 1:0 в домакинството си на Клермон от 5-ия кръг на Лига 1. Домакините на "Велодром" трябваше доста да се потрудят, за да вземат трите точки, които обаче са изключително ценни за тях, за да не изостават от лидерите в класирането.

След постно първо полувреме марсилци поведоха в резултата в 49-ата минута, когато след центриране от корнер Папе Гей с глава порази вратата за 1:0.

Домакините можеха и да удвоят преднината си и да решат всичко в мача в 87-ата минута, когато получиха дузпа в своя полза за нарушение на Ариал Менди, но Алексис Санчес пропусна 11-метровия удар.

Все пак Марсилия взе своето от този мач и събра актив от 13 точки, като се намира на 3-ата позиция в класирането, но е с равен актив с първия и втория, съответно ПСЖ и Ланс. Клермон остава на 12-ото място с 6 спечелени точки.

Пари Сен Жермен бързо забрави разочароващото равенство с Монако и отново включи на скорост в Лига 1. Тази вечер възпитаниците на Кристоф Галтие записаха класически успех с 3:0 в гостуването си на Тулуза от 5-тия кръг, а спокойно можеха да вкарат и повече. Точни за успеха на шампионите бяха Неймар в 37-ата, Килиан Мбапе в 50-ата и Хуан Бернат в 90-ата минута.

Лион записа успех след 2:1 срещу Троа. Тете и Токо Екамби дадоха солиден аванс на „хлапетата“. Матиас Отре върна един гол, но за повече гостите нямаха сили.

Останалите резултати от петия кръг във Франция:

Страсбург - Нант 1:1

Монпелие - Аячо 2:0

Анже – Реймс 2:4

Ланс – Лориен 5:2

Лил – Ница 1:2

Рен – Брест 3:1