Изолация в общежитие уби 19-годишен тийнейджър

Бащата на починалото момче използва социалните мрежи, за да разкритикува слабата и ненавременна психологическа помощ

Новини
14:30 - 20 Октомври 2020
3322
Изолация в общежитие уби 19-годишен тийнейджър

Трагедия разтърси английския град Манчестър заради смъртта на 19-годишния Фин Китсън. Младежът е издъхнал в студентското си общежитие вследствие на силна паник атака по време на карантината, която е била наложена в кампуса заради огнище на COVID-19.

През последните четири седмици университетът в Манчестър се превърна в огнище на заразата и там бяха регистрирани над 1000 случая, поради което академичното ръководство взе решение да преустанови присъствените занятия и всички студенти да минат на електронно обучение.

Китсън е получил паник атаката, когато научил от своите състуденти, че всички трябва да се карантинират по общежитията си заради високия ръст на новозаразени с COVID-19 във висшето учебно заведение.

По-късно здравните власти потвърдиха пред местни медии, че смъртта на студента няма нищо общо с новия коронавирус.

Бащата на починалото момче използва социалните мрежи, за да разкритикува слабата и ненавременна психологическа помощ, която по думите му трябва да бъде оказвана далеч по-адекватно на младите хора, когато ги поставят в такива ограничителни условия, каквото е налагането на карантина.

Мнозина водещи експерти от Острова алармират, че внезапното спускане на карантини и всякакви рестрикции може да се окаже пагубно за психическото здраве на хората, независимо от тяхната възраст.