ИЗПЪЛКОМЪТ ЗАПОЧНА! Над 100 журналисти и много полиция пред базата в Бояна

Спорт
14:20 - 18 Октомври 2019
3400
ИЗПЪЛКОМЪТ ЗАПОЧНА! Над 100 журналисти и много полиция пред базата в Бояна

Отдавна не е имало такъв интерес към Изпълкома на БФС и събитията около него. Над 100 журналисти от всички медии у нас и засилено полицейско присъствие, включително и жандармерия има пред базата на националния отбор в Бояна, видя репортер на Lupa.bg.

На заседанието трябва да бъде приета оставката на президента на БФС Борислав Михайлов, който я подаде след мача с Англия.

Самият Михайлов дойде последен с култовия си джип "Ленд Роувър", с който обичаше да влиза на пистата на Националния стадион. От лицето му не слиза широка усмивка.

„14 години са доста дълго време, отдавна си мислех, че може да съм омръзнал на хората. Случиха се много неща, но предпочетох с моята оставка да сваля това напрежение и хората да могат да работят спокойно. В деня на мача се видях със спортния министър. От много време замислях това. Първата ми реакция беше, че подавам оставка. Не се знаят нещата, оставката не се приема. Изпълкомът няма какво да обсъжда", каза още Михайлов.

 "Оценката за мен е, че четири пъти съм избиран на този пост с 90% от гласовете. Много неща се промениха и към хубаво, като работа на БФС. Просто идва момент, в който на човек му писва", каза още Михайлов.

 "Футболът се прави в клубовете, трябва да бъде разбрано от всички и от човека, който дойде след мен. На мен като вратар 6 гола не са ми вкарвали. Няма нищо странно, нито фатално. Казах ви, че на човек му свършва предела на търпението".

За расисткия скандал от мача с Англия, той заяви, че БФС е взел необходимите мерки, за да опази реда.

"Платили сме на стюарди, на полиция, не мога да гадая дали е нарочно. Истерията дойде от Англия, аз писах две писма. За защита на България, българските фенове и футбол. Тези неща се случват много повече в други държави. Последно си говорихме с Деян Савичевич, там също се случи. Глобиха тяхната федерация, за нас няма яснота около евентуално наказание".

Бившият шеф на ПФЛ и член на Изпълкома Валентин Михов единствен си позволи кратък коментар: "Не е страшно да подадеш оставка. Оставки трябва да има, когато няма резултати или има проблеми. Аз също съм подавал преди", каза участникът в "Маскираният певец".

Вижте още снимки от пресконференцията на Боби Михайлов в галерията.       СНИМКИ: LAP.BG