ИЗПОВЕДТА НА АЛЕН ДЕЛОН: Жените бяха обсебени от личността ми, не съм виновен, че се влюбваха в мен (СНИМКИ)

Мирей, Натали, Роми - те ме накараха да правя кино

Култура
13:30 - 19 Август 2024
4537
ИЗПОВЕДТА НА АЛЕН ДЕЛОН: Жените бяха обсебени от личността ми, не съм виновен, че се влюбваха в мен (СНИМКИ)

"Смея да кажа, че по-скоро бях обичан, отколкото обичах. Мирей, Натали, Роми... Те ме научиха на всичко. Това са жените, които ме накараха да правя кино. Нямаше да бъда тук без тях. Изглежда, че не съм бил зле. Не съм виновен, че са се влюбили в мен. После разбрах, че в очите на тези, които ме обичат, искам да бъда най-великия, най-силния, най-красивия." Болезнено откровен и искрен - такъв беше легендата на френското кино Ален Делон, който почина в неделя на 88-годишна възраст. Не без самочуствие секссимволът на френското кино споделяше, че жените са били обсебени от него.

"Аз не съм срещу гей браковете - беше заявил преди време своята позиция Ален Делон. - Не ми пука, нека хората да правят, каквото си искат. Но съм против осиновяването на деца от двойки от същия пол.

Признах си, че съм ударил шамар на жена. Но в интерес на истината самият аз съм получавал много повече шамари, отколкото съм раздавал. В живота си никога не съм извършвал посегателства над жена! Лепнаха ми и етикета, че съм от крайната десница, защото съм приятел с Жан-Мари льо Пен. Не, аз просто съм десен човек и точка по въпроса!” 

Белязан от детството си, прекарано в приемни семейства и в домове за деца, Делон често страда в любовния си живот и в крайна сметка през последните 15 години от живота си живее сам като отшелник. France 24 подбра някои от най-емблематичните връзки на Ален Делон.

Роми Шнайдер

Когато се срещат за първи път през 1958 г., Роми Шнайдер смята Делон за "арогантен", въпреки че е далеч по-голяма звезда след успеха на трилогията филми "Сиси", в които играе австро-унгарската императрица.

Но двамата са сгодени за няколко месеца, въпреки че така и не се женят. Четири бурни години по-късно Делон я напуска с писмо. Но когато през 1968 г. се събират отново, за да снимат "Басейнът", между тях прехвърчат искри. След трагичната ѝ смърт през 1982 г. той я нарича "любовта на живота ми".

Нико

Родената в Германия певица и актриса от Velvet Underground твърди, че има син от Делон - Кристиан Аарон Булон, който е роден през 1962 г. Делон винаги е отричала, че е баща на детето.

Натали Делон

Единствената жена, за която Делон се жени, двойката се запознава в парижки нощен клуб, докато той е на вечерно парти с Шнайдер. Когато се женят тайно през 1964 г., тя е бременна.

Връзката им обаче винаги е била бурна и те се развеждат през 1969 г., след като Делон се задомява с една от своите звезди, Мирей Дарк, след като се завръща наказан във Франция след година в Холивуд.

Мирей Дарк

Най-дългата връзка на секссимвола на френското кино е с Дарк, модел, превърнала се в актриса и създателка на документални филми. Двамата остават приятели до смъртта ѝ през 2017 г. Актьорът преживя изключително тежко кончината на Мирей Дарк, с която живя без брак в продължение на 15 години.

Далида

Поп дивата, огромна международна звезда през 60-те и 70-те години на ХХ в., има афера с Делон - неин съсед - когато пристига в Париж през 1956 г. "само с короната си на Мис Египет". Те тайно подновяват страстта си десетилетие по-късно в Рим, докато той е женен, и записват заедно сингъла Paroles, Paroles ("Думи, думи") през 1972 г., където той я ухажва.

Делон споделя, че е бил "изпълнен със съжаление", когато тя се самоубива през 1987 г.

Розали ван Бремен

Делон се запознава с холандския модел, който е с 21 години по-млад от него, докато снима музикален клип през 1987 г. Двамата имат две деца, но през 2001 г. се разделят.