Израел връща пълната карантина за две седмици

В четвъртък страната за трети пореден ден отбеляза рекорд в броя на новозаразените от коронавирус

Новини
10:02 - 11 Септември 2020
2785
Израел връща пълната карантина за две седмици

Израелският "коронавирусен кабинет" (група министри със свързани с пандемията портфейли), е решил да бъде наложена 14-дневна национална карантина от следващата седмица, предаде ДПА.

Според съобщения в израелски медии, до това решение се е стигнало, след като здравните власти съобщиха за рекордните 4013 нови случая на коронавирус в страната през изминалото денонощие.

Карантината ще съвпадне с еврейската нова година - Рош Ашана, която започва от следващия петък, след което идват още религиозни празници. Училищата и детските градини ще останат затворени за още две седмици след това.

Все пак решението трябва първо да бъде одобрено от правителството в неделя, което ще реши и откога точно мерките ще влязат в сила. В четвъртък Израел за трети пореден ден отбеляза рекорд в броя на новозаразените от коронавирус.

Броят на направените тестове също беше значително по-висок от преди, като само в сряда бяха направени почти 45 хиляди теста. Премиерът Бенямин Нетаняху каза, че съществуват опасения, че капацитетът на болниците ще бъде изчерпан.