Израелската полиция разби най-големия канал за трафик на жени

Новини
21:23 - 19 Април 2023
3096
Израелската полиция разби най-големия канал за трафик на жени

Израелската полиция разби мрежа за трафик на хора, като арестува днес 15 заподозрени в това, че са водили жени в страната, след което са ги принуждавали да проституират, става ясно от публикация.

Арестите са станали връхната точка на разследване под прикритие, провеждано в продължение на месеци.

От полицията казват, че мрежата е действала по високоорганизиран начин, като отделните членове са работели в определени сфери, като например управление на финанси, собственици на хотелите, където жените са били настанявани, сводници, които са ги возели до техни клиенти и са събирали спечелените от тях суми, лица, които са набелязвали жените и други, които са поддържали отношения с криминални елементи зад граница, предимно в Украйна и Беларус, за да откриват и "доставят" жени в Израел.

Заподозрените са на възраст между 30 и 50 години и са били арестувани в градовете Ашдод, Бат Ям, Ришон ле Цион и в няколко хотела в централната част на страната. Полицията е иззела над 400 000 шекела (около 110 000 щатски долара) в брой и чужда валута. Конфискувани са и пет превозни средства, които се предполага, че са били използвани от трафикантите.

Заподозрените са подведени под отговорност от съда в град Лахиш по обвинения в трафик на хора, трафик на наркотици, пране на пари и други незаконни действия.