Израелски изтребители нанесоха удари по обекти на "Хизбула" в Ливан

Има ранени и тежки материални щети

Новини
18:58 - 29 Февруари 2024
1236
Израелски изтребители нанесоха удари по обекти на Хизбула в Ливан

Израелски изтребители нанесоха днес нанесоха поредица от въздушни удари по обекти на проиранската шиитска групировка "Хизбула" в няколко ливански села, предаде ДПА.

В резултат на атаките има ранени хора и нанесени материални щети.

Израел предприе тези действия, след като "Хизбула" заяви, че е поразила израелски военни постове в спорния район Фермите на Шебаа на ливанско-израелската граница. Израелските ответни удари бяха нанесени в покрайнините на Бейт Лееф и Рамия.

По-рано днес израелска артилерия атакува и покрайнините на Ал Накура след напрегната нощ на въздушни удари и бомбардировки на няколко южни гранични града, сред които Сидкин, Хула, Маис ал Джабал, Маркаба и покрайнините на Ал Тайбе.

Според ливански източници от сферата на сигурността при снощните израелски въздушни удари по Сидкин са били ранени 14 души.

Израелската армия съобщи, че нейни военни самолети са поразили редица "терористични цели" на "Хизбула" в района на Джабал Блат. В изявлението се допълва, че днес от ливанска територия са произведени няколко изстрела към Адамит и Шломи в Северен Израел, пише БТА.

От началото на конфликта в ивицата Газа на 7 октомври по израелско-ливанската граница ежедневно има сблъсъци, а ескалацията на напрежението в последно време подсилва опасенията, че между Израел и Ливан може да избухне пълномащабна война.