Изроди, по-добре да ви няма, след като не цените човешкия живот!

Часове след трагедията на "Тракия" малоумни гъзарчета се изплюха на паметта на загиналите

Новини
16:39 - 13 Юли 2020
6006
Изроди, по-добре да ви няма, след като не цените човешкия живот!

Поредната тъжна статистика от пътищата на България е факт - няколко души не се върнаха от почивка. Поредната черна страница е разлистена зловещо, след като ТИР помете половин дузина коли, а такава беше и бройката на загиналите.

Имах щастието да закъснея вчера с тръгването си от Созопол - два часа, които бяха напълно достатъчни, за да се размина с кошмара на автомагистрала "Тракия". Прибрахме се живи и здрави - което е най-важното.

Но още по-важното е, че ние, цялото ни общество, сме идиоти и безумци! След трагедията пътят за София беше отбит от магистралата и преминаваше през едно селце, което чувах за първи път - Плодовитово, намиращото се в участъка между Стара Загора и Пловдив.

Всички бяха наясно за какво става дума, всеки един беше разбрал за трагедията, но част от това болно общество не се постара да спазва и елементарни правила за шофиране в населено място. Убеден съм, че и не знаят - нито за скоростта, нито пък съблюдават дали осевата линия е прекъсната или не, но разчитаха на мощните си, големи и нови автомобили.

Караха като обезумели в насрещното, за да изпреварят 20-тина автомобили на километричната опашка, движеща се с не повече от 30 км/ч, за да се качи отново на магистралата. И всеки беше длъжен да ги пуска, за да не стават засечки с идващите насреща автомобили на тесния селски път.

Марките на бързащите коли и джипове бяха от популярните, но регистрационните номера започваха с К, А, У, РК и някакви такива. Разбира се, имаше и със софийска регистрация, но на фона на останалите, те бяха малко. И повечето все бяха млади, като онова лекенце убило Милен Цветков. Но това е само статистика, разбира се.

След качването на магистралата се започна новата гонка - масово състезание в посока София. Едва ли имаше автомобил, който да кара с по-малко от 130 км/ч, тъй като и моята беше такава. Но пък покрай мен профучаваха коли и изчезваха за секунди. На големите и мощни автомобили някой им беше длъжен - да направи път, да убие инерцията си, да се свие в дясната лента, която не става и за коларски път. Фарове, клаксони - все едно си на абитуриентски бал.

Явно на никой от тези индивиди не му пукаше какво е станало преди часове на магистралата, че нелепо живота си са загубили няколко души. А те можеха да бъдат на тяхно място. Можеше да е всеки един от нас.

И за финал - искрено се надявам плодовитостта на тези индивиди да не е такава, че да се пръкнат и техни наследници, които няма да бъдат нищо по-различно от тях. Не само на пътя, а и в живота. Хора, които не ценят живота, по-добре да не се раждат! След като искате да се погубите, направете го по начин, който няма да навреди на нормалните. За да не страдат и да не бъдат почернени после и други семейства заради нашмъркани тъпанари като вас!