Извадиха от нарядите ВАР-съдията на ПСЖ – Нюкасъл

Спорт
16:16 - 29 Ноември 2023
2137
Извадиха от нарядите ВАР-съдията на ПСЖ – Нюкасъл

Отговорникът за системата за видеоповторения (ВАР) беше изваден от нарядите на Шампионската лига, след като снощи имаше ключова роля при отсъждането на спорна дузпа в полза на Пари Сен Жермен.

Килиан Мбапе реализира наказателния удар в осмата минута на добавеното време за крайното 1:1 срещу Нюкасъл в мач от петия кръг в група F на надпреварата.

Полякът Томаш Квятковски, който беше назначен за ВАР-съдия на двубоя между Реал Сосиедад и ФК Залцбург тази вечер от 22:00 часа в Сан Себастиан, но е заменен от германеца Марко Фриц.

Именно Квятковски носи основната вина за спорната дузпа. Той алармира към сънародника си и главен рефер на двубоя в Париж Шимон Марчиняк за игра с ръка на Тино Ливраменто при центриране на Усман Дембеле.

Марчиняк, който свири финала на Световното в Катар, първоначално подмина ситуацията, но след като беше привикан от ВАР посочи бялата точка.

Според последните препоръки на УЕФА наказателен удар няма, защото преди да срещне ръката, топката се удари в част от тялото на Ливраменто. От УЕФА отказаха всякакъв коментар.