Извънредно! Боби Михайлов подаде оставка!

Шефът на БФС си тръгва след 14 години начело на футбола ни, след като Бойко Борисов настоя за оттеглянето му

Спорт
15:52 - 15 Октомври 2019
16836
Извънредно! Боби Михайлов подаде оставка!

Президентът на футболния съюз Боби Михайлов е подал оставката си, съобщи сайтът на БФС. Това се случи, след като по-рано днес министър-председателят поиска бившия вратар да напусне шефското кресло във футболния съюз заради позорната загуба с 0:6 от Англия и титаничния расистки скандал на трибуните на стадион „Васил Левски”, предизвикан от български фенове, издаващи маймунски звуци. Борисов обяви, че се извършва финансова ревизия на Българския футболен съюз и че е разпоредил на спортния министър Красен Кралев да прекрати всякакви отношения с БФС, включително и финансови, до оттеглянето на Борислав Михайлов от поста.

"Днес президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов подаде оставка, която ще бъде представена пред членовете на Изпълнителния комитет на заседанието в петък. Позицията му е следствие от създалото се напрежение в последните дни; обстановка, която е в ущърб на българския футбол и на Българския футболен съюз.

След дългите години, прекарани на поста, и с множеството си контакти на високо международно ниво, г-н Михайлов изразява категоричната си готовност да продължава да помага за развитието на българския футбол по всякакъв начин", пише на страницата на БФС.

Михайлов управлява БФС от 21 октомври 2005 г., когато за първи път бе избран за шеф на футбола ни на конгрес на БФС. Оттогава футболният управник и любител на чашката печели с лекота конгресите на БФС – преизбиран е три пъти, като за последно надделя над Любо Пенев на конгрес, проведен на 16 февруари 2018 г.

Очаквайте подробности!