Извънредно: Болид във Формула 1 се взриви и разцепи на две

Новини
17:30 - 29 Ноември 2020
5304
Извънредно: Болид във Формула 1 се взриви и разцепи на две

На изключително тежка катастрофа във Формула 1 станаха свидетели милиони хора по света само преди минути! Още на старта на надпреварата за Гран при на Бахрейн пилотът на Хаас Ромейн Грожан замалко не загуби живота си след зверска катастрофа със своя болид.

Само два завоя след старта се случи изключително тежък инцидент с колата на Ромейн Грожан, който се завъртя и се блъсна в една от мантинелите, а колата му се запали. Веднага състезанието беше спряно и колите се прибраха в питлейна. Най-хубавото беше, че Грожан остана невредим.  Французинът след това бе показан от камерите да ходи много трудно към линейката, подкрепян от медицинския екип.   

Системата „Halo“ в този инцидент може да се каже, че спаси живота на французина, защото главата му щеше да поеме удара в мантинелата. Болидът на Хаас буквално се разполови на две части и всички бяха ужасени и притеснени за живота на Грожан. Впоследствие той бе транспортиран до болница, като най-много са пострадали китките и глезените на пилота, които са обгорени от огъня.