ИЗВЪНРЕДНО: Борисов смени ударно петима министри (НА ЖИВО)

Политика
10:35 - 23 Юли 2020 (обновена)
6488
ИЗВЪНРЕДНО: Борисов смени ударно петима министри (НА ЖИВО)

Вътрешният министър Младен Маринов, министърът на туризма Николина Ангелкова, икономическият Емил Караниколов, финансовият министър Владислав Горанов са аут от кабинета. А както Lupa.bg писа - здравният министър Кирил Ананиев напуска здравното министерство, съобщи на извънреден брифинг след коалиционния съвет премиерът Бойко Борисов.

На мястото на Маринов застава главен комисар Христо Терзийски, който ръководи в момента "Национална полиция", Лъчезар Борисов поема икономиката, шефът на Александровска болница д-р Костадин Ангелов пък става здравен министър. Ананиев, както медията ни първо писа, е новият финансов шеф. Марияна Николова пък сменя Ангелкова и ще се грижи за туризма.

Борисов обясни, че сменя Владислав Горанов, защото също е бил изненадан защо контролът върху Комисията по хазарта е бил занижен в последните 5 години. А Караниколов се разделял с поста си заради слабо управление върху грантовете в икономиката. 

Младен Маринов бил пък един от най-добрите членове на кабинета. 

Иначе премиерът обяви, че след мандата на кабинета си продължава да работи по засилване на влиянието на ГЕРБ. "Протестът е част от демокрацията", подчерта той. 

В понеделник предстои да се определи кои съсловия трябва да бъдат незабавно подпомогнати от правителството за справяне с последствията от коронакризата. 

Очаквайте подробности!