ИЗВЪНРЕДНО: Covid клещи стягат София

Маските се връщат в магазини и градския транспорт, пак стоим на 1,5 м дистанция

Здраве
10:45 - 02 Август 2022
6327
ИЗВЪНРЕДНО: Covid клещи стягат София

На територията на София се въвеждат нови мерки срещу разпространението на коронавируса. Заповедта на Столичното РЗИ влиза в сила от 4 август, а мерките ще са задължителни 30 дни. 

Освен в здравни, лечебни заведения и градския транспорт, маските стават задължителни и за търговските обекти, лечебни заведения, аптеки, обществен транспорт, в това число и таксита, железопътни гари, автогари и летище София. 

Всички лица, които не са от едно семейство/домакинство, когато се намират на открити обществени места, на които има струпване на хора трябва да спазват физическа дистанция от 1,5 м.

При възможност и по преценка работодателите и органите по назначаване могат да създават възможност за работа в дистанционна форма.

В детските заведения и специализираните институции се провежда засилен сутрешен филтър в за недопускане на хора с клинични симптоми на COVID-19, както и за други остри заразни болести.

Ограничения има и за свижданията в болниците.

Припомняме, че част от мерките вече бяха въведени и допълнени от РЗИ София. Столицата обаче влезе в жълтия Етап 2, който предвиждаше разширяване на обхвата на част от COVID мерките.

Освен София, в жълтия Етап 2 са Варна и Силистра.