Извънредно! Депутатът Хасан Адемов е с коронавирус

Актуални новини
23:37 - 31 Март 2020 (обновена)
5251
Извънредно! Депутатът Хасан Адемов е с коронавирус

Депутатът от ДПС Хасан Адемов е дал положителна проба за коронавирус. Това съобщи в 23,30 ч. на извънреден брифинг в парламента председателят Цвета Караянчева. Тя добави, че всички народни представители ще бъдат изследвани утре за COVID-19.

Д-р Хасан Адемов, който е лекар, сам е помолил Караянчева името му да бъде обявено официално, стана ясно от думите й. Депутатът е бивш социален министър, а в момента е председател на социалната комисия в парламента. Той е един от най-добрите експерти по въпросите на здравеопазването и социалната политика.

От Щаба препоръчват да се направи тест на всички депутати преди извънредното пренарно заседание, което трябва да се проведе на 2 април“, каза още шефката на Народното събрание.

„Има направена организация, информирала съм председателите на парламентарните групи. Утре в две болнични заведения ще се правят тестове на другите народни представители“, посочи още тя.

„Пожелавам на г-н Адемов бързо оздавяване“, каза Цвета Караянчева.

В четвъртък ще бъде тествана и администрацията, всички, които са били в контакт с д-р Адемов - квестори, стенографи, служители на НС, шофьори. Точно заради това в петък поисках да не заседаваме, защото коронавирусът не подбира дали сме депутати, напомни Караянчева аргументите си да поиска разпускане на Народното събрание за времето на извънредното положение.

Ако се обяви 14-дневна карантина, какво правим с актуализацията на бюджета, попита Караянчева и отново напомни, че не трябва да се спекулира политически с темата.

Едва след тестовете на всички депутати ще се прецени дали и кога ще се събере парламентът.

В сряда няма да заседава комисията по бюджет и финанси. Сутринта ще се събере Председателският съвет, който да реши как ще се процедира оттук-нататък.