Извънредно: Кабинетът забрани полетите между България и Великобритания

Новини
19:22 - 20 Декември 2020 (обновена)
5269
Извънредно: Кабинетът забрани полетите между България и Великобритания

Министерският съвет е забранил полетите между България и Великобритания преди минути, съобщи Би Ти Ви. Това е станало на работно съвещание, свикано от примиера Бойко Борисов.

На извънредната среща са присъствали външният министър Екатерина Захариева, транспортният - Росен Желязков и здравният шеф Костадин Ангелов. 

Причина за радикалната  и спешна мярка е разпространението на новия щам на коронавируса, който плъзна в сериознии мащаби на Острова, след което се разпространи и в други страни.

След като по-рано днес със заповед на здравния министър се въведе 10-дневна карантина за всички лица, влизащи на територията на България от Обединеното кралство, на срещата при премиера беше взето решение да бъдат временно преустановени полетите от Великобритания до България и от България до Великобритания считано от тази нощ - от 00:00 часа на 21 декември 2020 година до 31 януари 2021 г.

Същата мярка въведоха и Италия, Франция, Нидерландия и други европейски държави. От Министерския съвет информират, че ограничението в полетите е временно.

Очаквайте подробности