Извънредно от протеста: Полицията викна подкрепление, дойдоха 8 коли на жандармерията

Новини
23:21 - 10 Юли 2020
6569
Извънредно от протеста: Полицията викна подкрепление, дойдоха 8 коли на жандармерията

Напрежението на протеста към 23 часа в петък вечерта отново ескалира и се стигна до нови сблъсъци между протестиращите и полицията, предаде от мястото на събитието репортер на Lupa.bg.

Към този момент десетки хора, предимно младежи, са окупирали пространството пред МС и президенството. Около 20-ина души опитаха да пробият полицейския кордон малко след 23 часа. Протестиращите бяха изблъскани от униформените, които този път бяха с маски, палки и защитни щитове. Много от хората, събрали се в "триъгълника на властта" започнаха да мятат бутилки от минерална вода по тях.

Ситуацията ескалира буквално за секунди, но полицаите успяха да предотвратят кървави сблъсъци.Двама души бяха задържани. Прави впечатление, че има групичка от здравеняци, присъединили се към протестите по-късно, които сякаш нарочно търсят причина да се стигне до бой и да се окървави протеста.

Полицаите изблъскаха всички. Отпред са униформени с жълти жилетки, зад тях е втори ред, добре екипирани ченгета. Наложи се да дойде подкрепление от още полицаи, което се включи в помощ на колегтите им.  Пристигнаха и 8 коли коли на жандармерията, както и няколко бусове на полицията. Забелязва се прегрупиране на униформените. Полицаите пред МС стават все повече и повече. Lupa.bg научи, че извънредно е повикано още подкрепление от силовите части.