ИЗВЪНРЕДНО! Първи сблъсък протестиращи - полиция в Росенец (ВИДЕО)

Политика
12:17 - 11 Юли 2020
2484
ИЗВЪНРЕДНО! Първи сблъсък протестиращи - полиция в Росенец (ВИДЕО)

Напрежението на плажа край "Росенец" ескалира с всяка секунда. Тълпи хора се опитват да пробият кордона на полицията. Четири кордона униформени са застанали в момента между хората на ДПС и "Да, България" в парка "Росенец". Те се намират близо до нефтобазата, на 50 метра разстояние.

От едната страна се чуват аплодисменти, скандирания ДПС и се веят сини знамена на партията. Няколко метра преди тях е множеството на бургазлии и гости от страната, които искат свободно да стигнат до морския бряг. Там се веят български знамена. Изключително е затруднен трафиктът по пътя от Бургас към Созопол.

Кметът на Бургас Димитър Николов и директорът на ОДМВР-Бургас старши комисар Радослав Сотиров пристигнаха в парк "Росенец". В момента те се намират в буферната зона между двата лагера - на протестиращите плажуващи и гостите на Ахмед Доган. Двамата бяха посрещнати недоброжелателно, недоволни от забраната за преминаване, "масово плажуващите" започнаха да ги замерят с гуми, с бутилки и с каквото им попадне пред очите.