ИЗВЪНРЕДНО! Спецченгета ровят в дома на Ирена Соколова (СНИМКИ)

Общество
10:53 - 09 Януари 2020
13829
ИЗВЪНРЕДНО! Спецченгета ровят в дома на Ирена Соколова (СНИМКИ)

Извънредна новина! Спецченгета щурмуваха тази сутрин дома на бившия областен управител на Перник Ирена Соколова от ГЕРБ. В момента тече масирана полицейска акция по претърсване жилището й в София.

Ексдепутатът от управляващата партия и вече бивш губернатор на миньорския град обитава баровския комплекс „Анастасия” в квартал „Гоце Делчев”, съобщи Big5.bg.

В луксозната сграда, собственост на строителните предприемачи Димитър и Весела Барбукови, жилище притежава и Евгени Минчев. Според информация на Lupa.bg Ирена Соколора живее в свой собствен апартамент, а не под наем.

В този час пред комплекс "Анастасия" е пълно с полицейски автомобили, а МВР и прокуратурата провеждат щателен обиск на дома на герберката.

Най-вероятно това се извършва във връзка с разследването, което прокуратурата започна заради източването на язовир „Студена” и последвалата водна криза за перничани.

Заради безводието бяха освободени шефът на ВиК-Перник Иван Витанов и областният управител Ирена Соколова, а Специализираната прокуратура заяви, че ще търси виновните.