Извънредно в Lupa.bg: Цигани ли са убийците на 18-годишната Андреа?

Задържаха двама души за жестоката смърт на ученичката

Новини
20:05 - 11 Януари 2020
24300
Извънредно в Lupa.bg: Цигани ли са убийците на 18-годишната Андреа?

Двама души са задържани за жестокото убийство на 18-годишната Андреа Руменова в белослатинското село Галиче, научи Lupa.bg от полицейски източник. В момента се провеждат разпити, а заподозрените са криминално проявени. Преди година те са пребили жестоко жител на Галиче с камъни. Наш репортер обаче не успя да открие в криминалните сводки от миналата година информация за този случай.

По неофициални данни, заподозряните за варварското убийство са от ромски произход. От МВР отказаха да коментират с мотива, че за тях престъпниците се класифицират като "български граждани". От прокуратурата пък напомниха, че те все още не са обвинени, а само са задържани и са разпитвани.

Припомняме, че единайсетокласничката бе открита с прерязано гърло в двора на къщата, в която живеела сама от няколко дни. Тялото е открито от роднина. По първоначална информация Андреа е била бита и изнасилена преди да бъде убита. Момичето е намерено около 8,40 часа сутринта от роднина, който видял, че има пропуснато обаждане от нея през нощта.

Полицията заварди днес Галиче, за да залови убийците на ученичката

Според съседи ученичката била кротка и добра. Тя често споделяла, че се страхува, но на никого не разказала точно от какво. Само помолила съседката си баба Илиана да поглежда към тях и да я пази преди 3-4 дни, когато решила, че няма да нощува у чичо си, както до сега.

Родителите на Андреа са разведени. Баща ѝ работи в чужбина, а майката имала ново семейство в Бяла Слатина и изобщо не контактувала с дъщеря си. Приятелят на убитата ученичка пък учи във Велико Търново и в момента е там на изпити. Младежът е бил разпитан.

Къщата, в която е намерен трупа на закланото момиче

Окръжният прокурор на Враца Десислав Начков е наблюдаващ прокурор по досъдебното производство за умишлено убийство. Той присъства на близо 4-часовите огледи в Галиче. По случая е мобилизиран целият ресурс на врачанската дирекция на МВР. Помощ оказва и екип от столични криминалисти.