Извънредно в Lupa.bg: Емил Караниколов изхвърча

Икономика
16:05 - 22 Юли 2020
12043
Извънредно в Lupa.bg: Емил Караниколов изхвърча

Емил Караниколов е „пътник” - министърът на икономиката ще е единственият, който ще загуби поста си след ремонта на кабинета, който се готви да бъде обявен в четвъртък, 23 юли, научи първо Lupa.bg от правителствен източник.

Засега е ясно, че въпреки анонсирането на „сериозни” промени, само един министър ще освободи поста - Емил Караниколов от квотата на „Атака”, въпреки че Бойко Борисов поиска главите и на Владислав Горанов и Младен Маринов.

Преди дни лидерът на ГЕРБ и министър-председател на България Бойко Борисов настоя и получи оставките на министъра на финансите Владислав Горанов, на министъра на вътрешните работи Младен Маринов и на министъра на икономиката Емил Караниколов.

Решението бе взето след среща на Борисов с областните координатори на партията. По време на заседанието координаторите поискаха освобождаването на Горанов, Караниколов и Маринов с мотива – опровергаване на внушенията, че ГЕРБ и тримата министри са в пряка зависимост от ДПС. Според областните координатори управляващата партия незаслужено търпи негативи заради спекулациите в обвързване с Движението за права и свободи.

Малко по-късно и тримата министри декларираха, че ще хвърлят оставки, но се оказа, че решението трябва да дойде след Коалиционния съвет утре. Междувременно Борисов заяви, че и тримата министри са "отлични" и е доволен от работата им. В крайна сметка, било взето решение засега да си отиде само Караниколов.