Извънредно в Lupa.bg: ОТНОВО БОЙ на протеста (СНИМКИ) (НА ЖИВО)

Общество
22:13 - 15 Юли 2020
12743
Извънредно в Lupa.bg: ОТНОВО БОЙ на протеста (СНИМКИ) (НА ЖИВО)

Протестът на жълтите павета в София никак не е удовлетворен от трите министерски оставки, които тази вечер получи чрез премиера Бойко Борисов. Въпреки че МВР шефа Младен Маринов, финансовия министър Владислав Горанов и икономическият му колега Емил Караниколов паднаха жертва на народното недоволство, бунтът на Ларгото не стихва, предава репортер на Lupa.bg.

Малко след 22,00 часа отново настъпиха размирици, след като провокатор хвърли факла и настана меле. Боят обаче бързо бе овладян от силите на реда. Както Lupa.bg извести по-рано тази вечер, няколко ултраси с шапки, маски на лицата и качулки, се вляха в множеството - очевидно, за да провокират безредици. 

Хиляди са се събрали под прозорците на Министерския съвет с искане целият кабинет да бъде пратен в историята, а скандиранията "Оставка", "Мафия", "Бойко вън" са ожесточени. Според протестиращите цялото правителство трябва да бъде сменено и с това да започне и същинският институционален катарзис с пречистване от фигурите на прехода и мутренските години. 

Прави впечатление, че полицаите на места са поставили пред щитовете си трибагреника като емблема за антиконфликтни действия. А потенциалните провокатори в тълпата са изтикани далеч от окото на протеста. Самите организатори по-рано обещаха да изхвърлят всеки бунтовник, дошъл на демонстрацията и шествието с различни от мирни намерения. 

Преди да се "закотви" пред Министерския съвет до края на днешната акция, протестът мина и през Народното събрание. 

Снимки: Lupa.bg