Извънредно в Lupa.bg: В БСП бесни, искат оставката на Корнелия

Новини
19:41 - 26 Май 2019
3907
Извънредно в Lupa.bg: В БСП бесни, искат оставката на Корнелия

Оставката на Корнелия Нинова за тоталното поражение на БСП на европейските избори ще бъде поискана още утре от висши партийни функционери на "Позитано" 20, научи Lupa.bg от свои хора в червената партия.

Въпреки социологическото рамо, което се даваше по време на цялата кампания на БСП и внушението, че левицата може и да победи ГЕРБ, макар и с малко, на финала на изборния ден се оказа, че с червената бюлетина са гласували поне с 6% по-малко, отколкото с тази на управляващите. Според данни на "Алфа рисърч" ГЕРБ води пред БСП дори с цели 9,5%, което е смазваща преднина. Окончателните данни ще са ясни около 22,30 часа тази вечер, но картината едва ли ще се промени, обясниха пред Lupa.bg социолози. Сигурно е, че ГЕРБ ще вкара 7 депутата, а БСП - 5.

Вътрешната опозиция на Нинова е бясна и още в понеделник, 27 май, ще постави въпроса за нейната отговорност за изборното крушение. Според депутати от БСП Корнелия Нинова е сгрешила кампанията още с подреждането на листата и трябва да понесе отговорност. Възможно е да се предизвика нов пленум, на който да се поиска тя да си подаде оставката, разкриват наши източници от червената партия.