Извънредно в LUPA.BG: Вкараха Кулагин с белезници на ръцете в ареста (СНИМКИ)

Гримьорът е задържан в 4-то РПУ, докараха го с патрулка

Топ
15:20 - 05 Октомври 2019
37823
Извънредно в LUPA.BG: Вкараха Кулагин с белезници на ръцете в ареста (СНИМКИ)

Гримьорът Валентин Кулагин преди броени минути бе вкаран с белезници на ръцете в ареста към Четвърто РПУ в София на ул. „Крум Попов” в квартал „Лозенец”, видя с очите си репортер на Lupa.bg.

Около 15 часа днес следобед Валентин Кулагин прекрачи входа на Четвърто РПУ с белезници на ръцете, приковани към гърба му и съпроводен от двама полицаи. Снимка: Авторът

Около 15 часа днес следобед патрулен автомобил на Четвърто РПУ паркира пред полицейското управление, а оттам полицаите измъкнаха почти насила Валентин Кулагин. Прихванат от двама униформени служители на реда и със силно извити ръце към гърба, оковани в белезници, гримьорът бе въдворен в ареста пред смаяните погледи на десетки минувачи и чакащи на опашка за получаване на лични документи граждани.

Кулагин бе изведен с белезници от патрулката вдясно на снимката

Какво точно се е случило с Валентин Кулагин и защо той е арестуван и е с белезници на ръцете, засега остава загадка. Опитът на нашия репортер да научи от служителка на регистратурата в Четвърто РПУ защо е задържан устатия гримьор, удари на камък. „Нямам право да давам информация!”, отряза ни тя. Най-вероятно Валентин Кулагин е задържан за хулиганство и е оказал съпротива при задържането си, заради което служителите на МВР са действали по-грубо спрямо него, допуснаха очевидци на случката.

Валентин Кулагин е в ареста на Четвърто РПУ, засега няма информация поради каква причина

Направи впечатление, че докато Кулагин извървя пътя от патрулката до сградата на Четвърто РПУ, той събра много подигравателни коментари от хора, чакащи пред районното. Тъмнокожо момиче даже го сочеше с пръст и открито се смееше, докато нейн приятел, българин, се провикна на висок глас: „Не го пускайте тоя, дръжте го в ареста!”