Джамбазки: Да се затегнат мерките в гетата и катуните

ВМРО предлага по-строги правила за безотговорните

Новини
10:07 - 18 Април 2020
1807
Джамбазки: Да се затегнат мерките в гетата и катуните

ВМРО ще предложи затягане на мерките за безотговорните граждани, защото с действията си застрашават дисциплинираните хора, които спазват правилата. 
 
В ситуация като сегашната всеки съвестен гражданин трябва да пази себе си и здравето на своите близки, като се съобразява с решенията, взети от медицинския щаб, заяви в предаването "Денят започва" по БНТ евродепутатът Ангел Джамбазки. Според него не трябва да има противопоставяне срещу мерките.

"Например, мерките трябва да се затегнат в гетата и катуните. Трябва леко да се отслабват мерките, където хората са съвестни и спазват медицинските изисквания. Например - паркове, градини. Лека-полека там трябва да почне да се отпуска режима. Разбира се, без да се събират хора. Трябва да има повече рестрикции, където не се спазват мерките и да има свобода за тези, които са съвестни.", коментира евродепутатът.

Махалите трябва да са затворени, а болните да са излекувани, бе категоричен Джамбазки. 

"Един месец българите показаха че спазват ред, а заради групи от махалите, можем да се провалим", каза още той.

Евродепутатът е изпратил писмо на Щаба да се затворят ромските махали още миналата седмица, но не е имало реакция от политическа коректност.

Заболелите в ромските махали са повече от колкото се предполага, коментира евродепутатът.

И повтори тезата си от миналата седмица, че Китай прикри истината за заразата така, както някога комунистите мълчаха за Чернобил.