Джамбазки: Китай мълча, както комунистите мълчаха за Чернобил

Европейската комисия закъсня с отговора си, затова държавите затвориха границите, каза евродепутатът

Новини
14:24 - 16 Април 2020
1647
Джамбазки: Китай мълча, както комунистите мълчаха за Чернобил

Евродепутатът Ангел Джамбазки направи аналогия със ситуацията днес и разпространението на COVID-19 с катастрофата в Чернобил. На днешното заседание на Европарламента той отправи обинения, че дълго се е мълчало за заразата. 

"Не чух никой да порицава комунистически Китай за това, че мълча и кри, както предшествениците комунисти в СССР мълчаха за Чернобил. Тези хора затаиха истината и пожертваха хиляди човешки животи, включително на наши съграждани от ЕС", разгневи се Джамбазки.

По неговите думи Европейската комисия е закъсняла с отговора и това е станало причина държавите в ЕС да предприемат национални мерки и да затварят граници, предава БТА. 

Джамбазки сподели, че попитал председателя на Европейския съвет Шарл Мишел дали не го е срам, че точно сега се взема решение за промените в правилата за международните превозвачи.

"Стотици хиляди източни шофьори, включително български, полски, румънски и чешки, спасяват животите на хората в Белгия, Франция, Германия и Нидерландия. Сега те са добре дошли, сега не ги гоните, работят по 12 часа, спят в кабините. Искате, като свършат работа и спасят човешки живот, 200 000 човека да оставите без работа. Това е лицемерие и доста налудно", ядоса се войводата.