Джамбазки скочи на Андреа

Новият клип на певицата е заснет на гроба на Иван Вазов

Нещо за четене
11:16 - 06 Юли 2023
3128
Джамбазки скочи на Андреа

Новият клип на Андреа, заснет на гроба на Иван Вазов в София, бе заклеймен в социалните мрежи.  “Позор! Тази “чалга” култура извая цели поколения без ценности и мисъл за бъдеще” – пишат някои от потребителите.

"Позор! Преди време една певачка се чекна на камбанарията на храм до Самоков, днес друга с клип на гроба на Иван Вазов. Еманация на загиващ морал и възход на простотията!", реагира евродепутатът Ангел Джамбазки. И поиска реакция от Столичната община и Съвета за електронни медии.

Не липсват и сравнения със скандалните кадри на Рут Колева, която позира по боди и мрежест чорапогащник върху мемориала за Априлското въстание в Перущица.

Както писахме, сингълът на певицата е кавър на сръбската песен Djanum на Teya Dora. В него тя пее на сръбски баладата, чийто текст е за болката, която няма с кого да споделиш, и за самотата.

Песента си фолк звездата посвещава на прабаба си, която се познавала със самия Вазов. Докато е на сцената на театър “Ренесанс”, където замества Мими Балканска, големият български писател ѝ казва, че трябва да продължи с пеенето, и дори ѝ подарява роза. Прадядото на Андреа обаче не е съгласен, защото певиците според него не са достойни жени.

За проекта си и драматичната история, взета от дневника на прабаба й, певицата отбелязва в социалната мрежа: “Аз направих този кавър за теб”.

“Ако получим сигнал за клипа на Андреа, ще го разгледаме”, каза председателят на СЕМ Соня Момчилова. Тъй като видеото е в ютюб, от съвета трябва да пратят искане за евентуалното му сваляне до Ирландия, където е регистрирана платформата. Отговорът се получавал до 2 седмици.

“Сега СЕМ няма право да регулира интернет”, каза Момчилова и обясни, че това вероятно ще се промени с новата медийна директива на Европейския съюз, която ще даде на местните регулатори повече правомощия в мрежата.

СЕМ обаче може да потърси съдействие от българските служби, ако съдържанието на клипа нарушава закона. Така и друг път са сваляни видеа, в които има порнографски елементи или реч на омразата.

Същевременно негативните коментари под клипа повдигат и друг казус: “Забравяте Рут Колева, където се снима клечаща и ѝ се виждаше задникът, а и не само, на паметника на трите поколения в Перущица и перущичани я дадоха на прокуратурата. Какво стана по този казус , така и не се разбра досега”.