Джамбазки: Спрете бруталната кампания за фалшивите ЛГБТИ-зони в Полша

Евродепутатът от ВМРО се обяви в защита на традиционното семейство

Новини
16:32 - 27 Януари 2021
2693
Джамбазки: Спрете бруталната кампания за фалшивите ЛГБТИ-зони в Полша

Евродепутатът Ангел Джамбазки призова ЕК и своите колеги да прекратят обсъждането на въпроса с т.нар. „свободни от ЛГБТИ зони“ в Полша. В свое изказване в Комисията по петиции, в която е заместник, Джамбазки обяви, че такива зони не съществуват и обратното твърдение е лъжа, изфабрикувана от ЛГБТИ активисти.

Политикът посочи, че Европейският парламент трябва също така да спре да осъжда полското правителство на основата на лъжа.

Джамбазки информира, че самите активисти са поставили фалшиви табели, на които пише „свободни от ЛГБТИ зони“, а те са приети за истински от евродепутатите и немалка част от обществото. Той сравни тази кампания с произведението на Джордж Оруел „1984“, съобщиха от ВМРО.

Тази кампания много ми прилича на кампания на Министерство на истината. Много ми прилича на Новговор, където истината е лъжа. Всичко това се прави от заинтересованите, много активни групи, които нападат полското правителство, защото не харесват неговата политика, която насърчава семейството между мъж и жена и техните деца, посочи той пред комисията.

Ангел Джамбазки напомни, че всяка една държава член на ЕС има суверенитет на вътрешното си законодателство по отношение на семейството и че в държавите в Централна и Източна Европа разбирането за семейството, заложено в техните основни закони, се основава на съюз между жена, мъж и техните деца. Така е конкретно и в България.

Нека не позволяваме идеологията, политическите пристрастия, омразата към традиционното семейство да се превръщат в лов на вещици и в преследване на правителства, които просто не харесват някому. Така, както ние не казваме на никого какво да бъде семейството в Холандия или в Швеция, например, моля ви бъдете така добри да проявите уважение към нашите разбирания за семейство, призова Джамбазки.

Българският европредставител изрази притеснението си за това в какво се превръща ЕП, след като обсъжда една кампания, която е брутална подмяна на истината.

Нали не искате да налагате едни права за сметка на други. Нали не искаме едни убеждения да имат по-голяма тежест от други. Нали не искаме правителствата да бъдат държани отговорни, заради действията на активисти, които създават фалшиви новини. А нали не искаме ЕП и ЕС да се превръщат в инструмент за налагане на идеологии или на пропаганди. Нали трябва да уважаваме убежденията и разбиранията на всички европейски граждани, заяви още Джамбазки.

Пред колегите си той поясни, че върховенството на закона представлява бързо, независимо и справедливо правосъдие, основано на закона. А когато законът постановява, че бракът в една държава е между мъж и жена, върховенството на закона означава да защитиш тази формулировка. Върховенството на закона не е политика, която ще налага промени в семейството. И това не може да бъде финансирано с европейски средства.