Джани Инфантино: Европейците гледат два пъти седмично Световно първенство

Затова жителите на Стария континент не искат Мондиал на две години, категоричен е босът на ФИФА

Спорт
16:44 - 26 Януари 2022
2205
Джани Инфантино: Европейците гледат два пъти седмично Световно първенство

Европейците не искат Световно първенство по футбол на всеки две години, тъй като феновете гледат такова два пъти седмично, твърди президентът на ФИФА Джани Инфантино.

"Футболът се развива в посока, в която някои имат всичко, а повечето нямат нищо. В Европа Мондиалът на практика се провежда два пъти седмично, защото там разполагат с най-добрите футболисти в света", заяви той по време на среща на ФИФА със Съвета на Европейския съюз в Страсбург.

Дори в Европа има дебати по повод бездната, която зее между големите първенства и по-малките. Тя се засилва от това, че клубовете от Англия, Испания, Германия, Италия и Франция на практика привличат всички топ футболисти, а по-голямата част от клубовете нямат никакъв достъп до международни турнири.

"Трябва да включим целия свят. Трябва да покажем на африканците, че не е нужно да прекосяват Средиземноморието, за да живеят по-добре в Европа. Нужно е да осигурим на всички хора възможности", продължи Инфантино.

Президентът на ФИФА също така защити Катар срещу критиките за нарушаване на човешките права в страната: "В Европа промяната е отнела векове. На Катар също са му нужни промени, но трябва и да признаем, че такива се случват".