Джейми Оливър фалира

На риск са изложени 1300 работни места

Актуални новини
14:16 - 21 Май 2019
8667
Джейми Оливър фалира

Веригата от ресторанти на популярния английски кулинар и тв водещ Джейми Оливър е на ръба на колапса, съобщиха британските медии. На риск са изложени 1300 работни места.

След пика на популярността му през 2014 г., според някои вестници, властелинът на кухнята е загубил около 150 милиона паунда поради недалновидност и не дотам добро планиране. Вземал е на работа приятели и роднини.

Сега предстои да бъдат продадени 25 клона на компанията.

По-късно във вторник се очаква официално изявление, но персоналът вече е бил информиран за намеренията.

Джейми Оливър е феномен в кулинарния бранш. Той е едно от най-обичаните телевизионни лица и един от най-известните британски експерти.

Два пъти му е присъждана титлата „Най-влиятелната фигура в сферата на ресторантьорството“.

ТВ поредица „Кухнята на Джейми“ се излъчва в 40 страни, а готварските му книги се радват на огромен успех.

През 2004 г. Джейми се връща в училище, за да учи и да мотивира децата и работниците в кухнята да готвят и да се хранят здравословно. Кампанията му за подобряване на училищната храна получава голяма подкрепа и той бива приет от британските политици за дискутиране на проблема.

През 2015 той закри последния си магазин от веригата за кухненски принадлежности Recipease. През 2017 година затвори и последния си ресторант "Union Jacks" - странна концепция за италианска кухня с традиционни британски продукти, а след това закри кулинарното списание Jamie, излизало почти 10 години.