Джендър от антуража на Байдън свил куфар за $2325 от летище в САЩ

Безполовото същество е заместник-помощник-секретар по изхвърлянето на отработено ядрено гориво

Новини
13:25 - 29 Ноември 2022
3890
Джендър от антуража на Байдън свил куфар за $2325 от летище в САЩ

Служител на администрацията на Байдън и един от първите служители на федералното правителство, които се определят като небинарни (т.е. нито мъж, нито жена, нито двете едновременно), беше обвинен в кражба на пътнически багаж от летището в Минеаполис през септември, съобщават „Ню йорк пост“, „Дейли мейл“ и „Фокс“.

Сам Бринтън, заместник-помощник-секретар по изхвърлянето на отработеното гориво и отпадъците в Службата за ядрена енергия на Министерството на енергетиката, беше обвинен в кражба. Посочва се, че е грабнал куфар Vera Bradley на стойност 2325 долара от багажното на летище Минеаполис „Сейнт Пол“ на 16 септември, сочат съдебните документи.

Бринтън, за който в документите се използва така харесваното от трансджендърите местоимение „те“, е заснет на видеозапис за наблюдение как грабва багажа и премахва неговия етикет, идентифициращ собственика, се посочва в документите.

По-късно безполовото същество е видяно да използва куфара Vera Bradley най-малко два пъти, докато пътува до Вашингтон на 18 септември и 9 октомври, разказват разследващите.

Първоначално Бринтън отрече пред полицаите да е откраднал куфара, но по-късно заяви, че го взел по погрешка и все още го притежава.

„Ако бях взел грешната чанта, ще се радвам да я върна, но нямаше дрехи за друг човек“, казал Бринтън първо на полицая. „Това бяха моите дрехи, когато отворих чантата.“

Въпреки това Бринтън се обадил на полицая два часа след първия им разговор и признал, че не е „напълно честен“.

По собственото му признание случайно грабнал грешната чанта на въртележката за багаж поради изтощение.

Бринтън, който стана един от първите небинарни служители в правителството, беше пуснат в отпуск около месец след обвиненията. 

Говорител на енергийното министерство потвърди напускането на Бринтън пред Fox News Digital.

Ако бъде признат за виновен, Бринтън може да получи до пет години затвор и/или глоба от 10 000 долара.