ДЖЕНДЪРИЗМЪТ АТАКУВА: Обвиниха Надал в педофилия

Актуални новини
14:10 - 25 Януари 2020
4565
ДЖЕНДЪРИЗМЪТ АТАКУВА: Обвиниха Надал в педофилия

Рафаел Надал умили света с постъпката си по време на мача му срещу аржентинеца Федерико Делбонис на Australian Open, който спечели с 3:0 сета. Двубоят се запомни с куриозна случка и проява на джентълменско поведе от страна на Матадора. 

Във финалния сет Надал изстреля мощен форхенд, но уцели едно от момиченцата, които гонят топките на корта. Испанецът веднага отиде при младата дама, извини ѝ се и я целуна. Момичето се казва Анита Бърчал. Послед Рафа дори се видя момичето и семейството й, за да си поговорят.

Както във всичко хубаво, обаче, и тук се намериха хора, които да развалят добрите емоции от случката. Надал бе обвинен, че е нарушил личното пространство на Анита, като я е целунал. Той едва не бе нарочен за педофил.

В Австралия някои медии написаха, че това не е добър пример за звезда от такъв ранг като Матадора. В крайна сметка е ясно, че намеренията му бяха добронамерени и той успя за пореден път да покажа какъв голям спортсмен е на корта.

Припомняме, че по-рано днес Надал разби своя сънародник Пабло Кареньо-Буста с 3:0 сета и се класира за четвърти кръг на Откритото първенство на Австралия.