Джесика Пегула победи Рибакина на финалите на WTA

Спорт
11:27 - 30 Октомври 2023
1478
Джесика Пегула победи Рибакина на финалите на WTA

Американката Джесика Пегула спечели 10 от 12-те последни гейма и се наложи над Елена Рибакина от Казахстан със 7:5, 6:2, за да стартира с успех в група А на Финалния турнир на WTA, който се провежда в Канкун (Мексико).

Разчитащата на силни сервиси Рибакина водеше с 5:3 в първия сет и вървеше към спечелването му. Но Пегула направи тотален обрат на събитията на корта с точно този решаващ пробив в мача. След това американката използва инерцията, за да затвори сета и спечели общо четири поредни гейма, завършвайки с прехвърлящ удар над безпомощната състезателка от Казахстан, която в срещата направи 35 непредизвикани грешки.

"Имам чувството, че тя направи буквално пред очите ми няколко неочаквани и нелепи грешки. И аз успях да се възползвам от това с бърза реакция и след това да продължа със същата инерция във втория сет", заяви Пегула след мача пред Tennis Channel, щастлива от победата на старта на финалния турнир за сезона на женската тенис асоциация.

Преди това водачката в световната ранглиста Арина Сабаленка нямаше много работа срещу Сакари в другата среща. Сабаленка спечели цели 11 поредни гейма преди гъркинята да вземе дори и един. Така тенисистката от Беларус тръгна комфортно с 6:0, 6:1 в същата група. Сакари влезе в последния момент в турнира, тъй като трябваше да замени контузената Каролина Мухова (Чехия).

Mачовете в група В започват днес със срещата между номер 2 в света Ига Швьонтек (Полша) и Маркета Вондроушова преди на корта да излязат шампионката от Откритото първенство на САЩ Кори Гоф и Онс Жабюр (Тунис).