Джилингам с триумф за Купата на Лигата

Елитните Брентфорд и Евертън аут от надпреварата

Спорт
11:04 - 09 Ноември 2022
1665
Джилингам с триумф за Купата на Лигата

Голямата изненада за Купата на Лигата в Англия поднесе четвъртодивизионният Джилингам, който отстрани със 7:6 след изпълнение на дузпи елитния Брентфорд. В редовното време мачът завърши 1:1.

Айвън Тони даде преднина на "пчелите" след само три минути игра, но домакините така и не вкараха втори гол, което позволи на отбора от Ливърпул да се върне в срещата чрез Микаел Мандрон четвърт час преди края.

При дузпите и двата отбора вкараха при редовните си пет опита. При шестите Алекс Макдоналд вкара за Джилингам, а веднага след него Микел Дамсгор пропусна за Брентфорд, което се оказа и фатално за елитния тим.

Лестър се класира за осминафиналите в турнира за купата на Лигата в Англия след победа с 3:0 над четвъртодивизионния Нюпорт.

Два гола за успеха на "лисиците" вкара централният нападател Джейми Варди, който се разписа в 70-ата и 82-рата минута, за да оформи крайния резултат. Преди това защитникът Джеймс Джъстин бе дал преднина на "лисиците" с попадение минута преди почивката.

Домакините проведоха мача пред вратата на скромния си съперник и можеха да се поздравят и с по-изразителна победа, тъй като отправиха 10 точни удара, но вратарят на Нюпорт Ник Таунсенд спаси базирания в Уелс клуб от по-сериозно поражение.

Напред в турнира продължава и тимът на Борнемут, който в изцяло елитен сблъсък се наложи с 4:1 над Евертън.

Джамал Лоу даде преднина на "черешките" след само седем минути игра, като този резултат се запази до почивката. В 47-мата минута Джуниър Станислас вкара втори гол за Борнемут, но 20 минути след това Демарай Грей върна надеждите на Евертън с гол с мощен удар от границата на наказателното поле.

Борнемут обаче си върна контрола над мача в 78-мата минута с гол на датчанина Емилиано Маркондес, а крайното 4:1 бе фиксирано пет минути по-късно с попадение на Джейдън Антъни.

Към осминафиналите на турнира продължават още Линкълн, Бърнли, Чарлтън и Милтън Кийнс Донс.