Джина Стоева става на 43

Русчуклийката наскоро бе измамена от бургаския гангстер Петър Кюфтето

През ключалката
06:53 - 06 Септември 2019
7442
Джина Стоева става на 43

Джина Стоева днес черпи за своя рожден ден №43. Певицата е родена на 6 септември 1976 г. в Русе като Десислава Стоева.

През 2000 г. подписва договор с „Ара Аудио-видео“. Дебютният си албум издава през 2001 г. Успехът и след това е скоростен – песните „Богиня“, „Теб желая“, „Милвай ме“, „Танцувай с мен в нощта“, „Ако се завърнеш“, „Сърцето ми“ се превръщат в хитове.

Музиката на Джина Стоева варира между обработен фолклор – македонски и тракийски, и типични балкански ритми, включително сръбски и гръцки. Певицата притежава топъл, лиричен глас, особено подходящ за интерпретация на балади.

Джина взема участие на няколко издания на фестивала „Пирин фолк“ в Сандански. През 2007 г. става част от втория сезон на риалити шоуто „Survivor“. През 2015 г. напуска „Ара Мюзик“ и започва да се самопродуцира.

На 28 февруари 2017 г. певицата ражда дъщеря си Ивая.[

Наскоро гръмна новината, че бургаският наркогангстер Петър Кюфтето измамил русчуклийката. За това се ожали самата Джина Стоева в социалните мрежи. Публикацията й е адресирана до нейните колеги. С нея тя ги предупреждава да отказват участия в механата му в Морската градина на Бургас.

„Колеги, пазете се от Петър Кюфтето. Живее на гърба на изпълнителите и не плаща уговорените хонорари. По-добре не поемайте ангажименти в механа „Кралско село“ в Бургас. Дължат сума ти пари на изпълнители“, написа Джина.

Собственикът Петър Биберов, когото наричат Кюфтето има печална слава. 38-годишният бизнесмен има тежко съдебно минало. Бил е многократно осъждан, включително за палежи и лека телесна повреда и като лидер на престъпна група.