Джокович и Алкарас влизат в е пичен мач с цената на злато

Двамата не оставиха съмнение в превъзходството си в полуфиналите

Топ
22:14 - 02 Август 2024
1540
Джокович и Алкарас влизат в епичен мач с цената на злато

Двамата последни шампиони на "Ролан Гарос" - Новак Джокович и Карлос Алкарас, ще определят новия олимпийски шампион в тениса в неделя.

На кортa в Париж двамата не оставиха шанс в превъзходството си в полуфиналите, като постигнаха убедителни победи. След отказването на Яник Синер в началото на турнира, испанецът и сърбинът се превърнаха във фаворити №1 за място финалния мач.

Първо Карлос Алкарас стана най-младият финалист на Олимпийски игри откакто този спорт се завърна в тях през 1988 година. Той победи канадеца Феликс Оже-Алиасим с 6:1, 6:1 за час и 16 минути.

Световният №1 беше неудържим, като в целия мач не даде нито една възможност за пробив за съперника си и бързо го прати на битка за бронзовия медал.

Във вечерната сесия Новак Джокович игра за четвърти път срещу италианеца Лоренцо Музети през тази година и резултатът бе същият - победа. Сърбинът триумфира с 6:4, 6:2 след два часа игра, като бе особено впечатляващ във втория сет, печелейки пет поредни гейма.

Вече свикнахме да гледаме Джокович срещу Алкарас на големи финали. През 2023-а и 2024-а испанецът победи на финалите на "Уимбълдън", а през 2023-а Ноле спечели финала на Мастърса в Синсинати. В общата статистика двамата имат по три победи в съперничеството си. Четвъртата ще е с цената на първо олимпийско злато.

Припомняме, че Ноле има бронзов медал от Игрите в Пекин през 2008, а сега ще се окичи минимум със сребро.

Мачът за бронза между Феликс Оже-Алиасим и Лоренцо Музети също ще е интересен, като и двамата нямат олимпийско отличие до момента. Канадецът може и да спечели две, защото ще играе за бронза и на смесени двойки.