Джокович и босненец местят Евролигата в Дубай срещу 150 млн. евро

Спорт
17:57 - 07 Март 2023
2244
Джокович и босненец местят Евролигата в Дубай срещу 150 млн. евро

Евролигата е изправена пред един от най-важните моменти от 23-годишното си съществуване. Отборите собственици на Евролигата трябва да решат през този месец дали ще приемат бизнес офертата от Дубай на стойност 150 милиона евро.

А именно Бордът на Евролигата, който се състои от 13-те клуба собственици и трябва да се проведе през втората половина на този месец, трябва да реши дали да приеме офертата на Абдула Ал Набода, собственикът на КК Дубай, по чиято инициатива и с подкрепа на шейха от Обединените арабски емирства, предложи 150 милиона евро за шест сезона, а клубът от Дубай да получи организацията на финалните турнири от "Финалната четворка" в периода 2025 и 2029 г.

Контактите за проекта датират отпреди повече от година, но се форсираха през последните месеци до степен, че делегация от висшето ръководство и представители на 13-те клуба собственици (Барса, Реал Мадрид, Баскония, Олимпиакос, Панатинайкос, Анадолу Ефес , Фенербахче, Макаби Тел Авив, Жалгирис, Армани Милано, ЦСКА Москва, Байерн Мюнхен и АСВЕЛ Вильобран) посетиха Дубай миналия октомври, за да научат повече за потенциалния си нов партньор.

Сред тези, които представляват Абдула Ал Набода и са част от екипа му в преговорите, са босненецът Деян Каменясевич и сърбинът Джордже Джокович, който е брат на най-добрия тенисист в света Новак Джокович.