Джокович изригна: Искат да вземат скалпа ми

Няма да им мине номерът, заяви сръбският тенисист

Топ
17:22 - 12 Юли 2023
4886
Джокович изригна: Искат да вземат скалпа ми

Седемкратният шампион Новак Джокович имаше послание към претендентите за титлата от "Уимбълдън", след като победи Андрей Рубльов и стигна до пореден полуфинал на турнира от Големия шлем на трева.

Победата на сърбина с 4:6, 6:1, 6:4, 6:3 на Централния корт го изпрати на полуфиналите на Шлема за 46-и път, изравнявайки рекорда на Роджър Федерер за всички времена при мъжете. Освен това той продължи победната си серия на "Уимбълдън" до 33 мача.

Сега Джокович е само на две победи от 24-а титла от Големия шлем и осма от турнира в Лондон.

Запитан какво е чувството да си човекът винаги с мишена на гърба си, Джокович каза: "Обичам го. Всеки тенисист иска да бъде в позиция, в която всеки иска да спечели срещу теб".

"Напрежението е привилегия, както казва Били Джийн Кинг. Никога няма да изчезне. Той събужда най-красивите емоции в мен и ме мотивира повече от това, за което някога съм мечтал, вдъхновява ме да играя най-добрия си тенис. Знам, че искат да "вземат скалпа ми", искат да спечелят, но това не се случва", добави сърбинът.

Рубльов изигра много добър мач, но стана първият тенисист в Оупън ерата, който е загубил първите си осем четвъртфинала в Шлема.

Джокович пък е третия играч след Федерер и Серина Уилямс, участвал в 400 мача на сингъл от турнирите от Големия Шлем, от които е спечели 353.

Рубльов беше със смесени чувства след двубоя.

"Мисля, че това е първият ми четвъртфинал, от който се чувствам горд. Разбира се, че исках да спечеля. Направих всичко, за да се опитам да победя в този мач", добави той.

Той беше изключително благодарен за подкрепата, която получи при завръщането си на "Уимбълдън". Спортистите от Русия и Беларус не участваха в надпреварата през миналата година заради военната операция в Украйна.

"Почувствах наистина голяма подкрепа през всичките тези две седмици. Да бъда от страната, в която съм, да имам тази подкрепа, това е специално. Чувствам, че понякога не го заслужавам. Наистина съм много благодарен. Ситуацията с войната е ужасна. Разбира се, не пожелаваш това на никого. Искаш тези ужасни неща да свършат възможно най-бързо за всички хора по света, само за да имат шанс за добър живот", коментира още Андрей Рубльов.