Джокович изригна: Тенисът ни е мъртъв!

Тенис
15:39 - 16 Септември 2024
1796
Джокович изригна: Тенисът ни е мъртъв!

Сръбските тенисисти победиха Гърция с 3-1 в мача за оцеляване в Световната група на Купа "Дейвис". След победата Новак Джокович отправи сериозни критики и определи положението на тениса в Сърбия като катастрофално.

Според него клубният тенис при комшиите е мъртъв, както и че всичко работи на принципа оцеляване за следващите шест месеца, зависейки от успеха на националния отбор.

Новак се спря и на факта, че по едно време неговият тенис център в Дорчол е функционирал известно време като неофициален национален тенис център, където всички най-големи таланти на тениса са можели да тренират и работят през цялата година, но днес това вече не е така, след като върна тенис комплекса в собственост на Белград.

"Имах този център в Дорчол, който няколко години беше неофициално национален център, защото идваха млади тенисисти. Това вече го няма. Има много частни лица, академии, но няма организация на национално ниво. Може да се види как го правят по света, не е нужно да измисляте топлата вода, взимате каквото ви трябва и това е", заяви Джокович.