Джокович: Най-трудният ми мач

Сърбинът похвали Карлос Алкарас

Спорт
11:25 - 21 Август 2023
2284
Джокович: Най-трудният ми мач

Това беше най-трудният и вълнуващ мач в кариерата ми. Това сподели Новак Джокович след епичния финал срещу Карлос Алкарас на турнира в Синсинати.

Сърбинът имаше нужда от пет мачбола и близо четири часа при 35 градуса на корта, за да сломи съпротивата на световния номер 1 за крайното 5:7, 7:6 (7), 7:6 (4). По този начин Ноле завоюва третата си титла от надпреварата и общо 95-а.

„Това е лудост, не знам какво да кажа. Трудно е за описване. Това бе най-трудният ми мач. От начало до край имахме приливи, отливи, невероятни точки, лоши геймове, инфарктни моменти, обрати. Като цяло, това бе най-трудният и вълнуващ мач, в който съм участвал. Заради такива срещи продължавам да работя усилено“, каза 36-годишният белградчанин, който получи медицинска помощ в началото на втория сет заради проблеми с горещината.

Алкарас от своя страна призна, че е горд от представянето си, въпреки че отстъпи на сърбина, който спечели четвъртия мач помежду им – двамата са вече 2-2 в преките сблъсъци.

„Чувствам се горд от себе си, честно казано. Разплаках се, защото се борих до последната точка. Почти успях да победя един от най-великите в нашия спорт. Напуснах корта истински щастлив от това, което сторих“, заяви 20-годишният испанец.

Той ще бъде поставен под номер 1 в схемата на Откритото първенство на САЩ, което стартира на 28 август, а Джокович ще бъде втори. Алкарас ще защитава титлата си в Ню Йорк от 2022 година.