Джокович призна: Не съм на нивото на Алкарас и Синер

Спорт
13:18 - 15 Юли 2024
3848
Джокович призна: Не съм на нивото на Алкарас и Синер

Новак Джокович изглеждаше напълно беззащитен, докато Карлос Алкарас триумфираше с резултат 6-2, 6-2, 7-6 (7-4) във финала на Уимбълдън, отбелязвайки втора поредна победа над сръбския тенисист на тази сцена.

21-годишният Алкарас и 22-годишният Яник Синер спечелиха всички три Големи шлема тази година, което определено символизира смяната на властта в мъжкия тенис.

"Те наистина са на върха тази година, аз не съм на тяхното ниво," коментира 24-кратният шампион от Големия шлем след мача.

"За да имам реален шанс да победя тези момчета в краен етап на Големия шлем или на Олимпиадата, трябва да играя много по-добре от днешния ден и да се чувствам много по-добре."

За Джокович това е най-лошият старт на сезон от 2006 година, сърбинът все още не е спечелил титла през тази година и изглеждаше невъзможно да победи в неделя.

"Той беше просто по-добър. Той изигра всеки удар по-добре от мен," добави Джокович.

Когато Джокович загуби своя сервис в четвъртия сет на миналогодишния финал, изрази своето разочарование, счупвайки ракетата си в колчето на мрежата. Въпреки това, в неделя, когато изостана с два сета, седмократният шампион на Уимбълдън почти не показа никакви емоции.

Ник Кириос също коментира големия финал:

"Бих искал да видя, било то чупене на ракета или крясък, или нещо друго, след като Новак изостана с два сета, исках да видя изблик на емоция, за да възстанови своята енергия," сподели Кириос за BBC.

Сърбинът беше подложен на операция на менискуса преди по-малко от месец.

"Ако някой ми беше казал, че ще играя финал на Уимбълдън преди три, четири седмици, определено не бих се съгласил," каза Джокович.

Алкарас описа постигнатото от Джокович през двуседмичния турнир като "невероятно", описвайки съперника си като "Супермен".

"Направих всичко възможно, за да се подготвя за този мач и за целия турнир," добави Джокович.

"Днес видях, че, както казах, бях зад него във всяко отношение. Това е реалността, която трябва да приема в момента."

Въпреки че смята, че последните му представяния не са сравними с тези на Синер или Алкарас, Джокович няма намерение да се оттегли скоро.

Той все още планира да се състезава за Сърбия на Олимпийските игри в Париж това лято, с надеждата да спечели златен медал – единственото нещо, което липсва от неговата огромна колекция от трофеи.

"Надявам се да намеря правилното ниво на тенис, защото ще ми трябва всичко, което мога и още, за да стигна до финала на Олимпийските игри," каза Джокович.

Той допълни: "Относно връщането тук, бих искал. В момента въобще не мисля, че това ще е последният ми Уимбълдън."

"Нямам никакви ограничения в мислите си. Искам да продължавам и да играя, докато чувствам, че мога да играя на това високо ниво."